Νέα ευνοϊκή απόφαση του ΤΑΠΑΣΑ για τους δανειολήπτες

Νέα ευνοϊκή απόφαση του ΤΑΠΑΣΑ για τους δανειολήπτες

 

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 506/3/5

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Εγκρίθηκε σήμερα ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΑΣΑ νομοθετική ρύθμιση – προσθήκη άρθρου στον νόμο 3655/2008 όπως τροποποιηθείς ισχύει, με την οποία καταργείται η αναζήτηση αυτεπάγγελτης φορολογικής ενημερότητας για τα δάνεια που χορηγεί το Ταμείο και επιπροσθέτως δίνει τη δυνατότητα στο αστυνομικό προσωπικό, σε όσους έχουν 6 χρόνια και άνω υπηρεσίας, αντί 10 που ίσχυε, να λάβουν δάνειο, ενώ στο πυροσβεστικό προσωπικό παραμένει ως έχει.

Ήταν μία κοινή πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, την οποία αποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Ταμείου Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος ΜΑΝΩΛΗΣ και έγινε εν συνεχεία η αναγκαία νομοτεχνική επεξεργασία, ώστε να προωθηθεί συγκεκριμένη τροπολογία - εισήγηση στην εποπτεύουσα αρχή και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ για την δική του σύμφωνη γνώμη.

Ευελπιστούμε ότι ως αρωγός και αποδέκτης πολλών προτάσεων του συνδικαλιστικού μας κινήματος, τόσο αυτών που αφορούν το Ταμείο μας όσο και γενικότερα το αστυνομικό προσωπικό, η Πολιτική Ηγεσία συνολικά θα ανταποκριθεί για άλλη μια φορά άμεσα, ικανοποιώντας το δίκαιο αυτό αίτημά μας.

 

Οι Πρόεδροι 

Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .