Ενημερώσαμε τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Κωνσταντίνο ΜΠΑΡΚΑ για τα αιτήματά μας

Ενημερώσαμε τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Κωνσταντίνο ΜΠΑΡΚΑ για τα αιτήματά μας

poasy

     Αθήνα, 15 Μαΐου 2024

          Αρ. Πρωτ.: 605/4/57β

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Κωνσταντίνο ΜΠΑΡΚΑ συναντήθηκε χθες (14/05/2024) το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, σε συνέχεια των συναντήσεών μας με τα πολιτικά κόμματα για το διεκδικητικό μας πλαίσιο, δεδομένης της ακατανόητης στάσης των υπευθύνων για σειρά ώριμων αιτημάτων του κλάδου μας, τα οποία δεν προωθούνται στη Βουλή προς επίλυση είτε βαλτώνουν στα γραφεία των επιτελικών υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, αναλύθηκαν όλα τα εκκρεμή αιτήματα που περιλαμβάνονται στο σχετικό υπόμνημα και αφορούν, μεταξύ άλλων, την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, τα νυχτερινά, τα πενθήμερα και το επίδομα παραμεθορίου, την ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού κ.λπ. Επίσης, καταγγέλθηκε η πρόσφατη περικοπή της αποζημίωσης για τα έξοδα διανυκτέρευσης των αποσπασθέντων και γενικότερα η αρνητική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία προκαλεί πρωτοφανή αναστάτωση και αισθήματα απογοήτευσης στο αστυνομικό σώμα.

Επιπλέον, αναφερθήκαμε στην περίοδο της κυβερνητικής θητείας του κόμματός του, τονίζοντας ότι δεν προωθήθηκαν θεσμικές και εκσυγχρονιστικές αλλαγές, όπως ευαγγελιζόταν.

Τέλος, τονίσαμε ότι θα προβούμε σε σειρά κινητοποιήσεων με στόχο την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας, αλλά και για την αποτροπή της εν εξελίξει οπισθοδρόμησης της Ελληνικής Αστυνομίας. Καλέσαμε δε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να σταθεί αρωγός των πρωτοβουλιών μας, όπως αυτές θα εκδηλωθούν τις προσεχείς ημέρες και με την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024.

Από την πλευρά του, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το διεκδικητικό μας πλαίσιο και ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση ώστε να διαμορφωθεί η θέση του κόμματος για σειρά ζητημάτων σε σχέση και με την κυβερνητική πολιτική, που, όπως παρατήρησε, όντως προκαλεί αντί να θεραπεύει τα οξυμένα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανθρώπινου δυναμικού της. Γι΄ αυτό κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει συνάντηση και σε ανώτατο επίπεδο, με τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Στέφανο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ, προς ενδελεχή ενημέρωσή του για τα καυτά προβλήματα που ταλανίζουν το αστυνομικό προσωπικό. 

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις ενημερωτικές συναντήσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .