Προστατέψαμε πανελλαδικά τα δικαιώματα των αιρετών συναδέλφων μας

Προστατέψαμε πανελλαδικά τα δικαιώματα των αιρετών συναδέλφων μας

poasy

     Αθήνα, 16 Μαΐου 2024

          Αρ. Πρωτ.: 305/8/16

 

 

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Προστατέψαμε πανελλαδικά τα δικαιώματα των αιρετών συναδέλφων μας»

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Ένα καθολικό αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος που είχε αναδειχθεί από αρχές του έτους, κατά τις συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων, προκαλώντας επανειλημμένες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας σε ανώτατο επίπεδο, είχε θετική κατάληξη, δικαιώνοντας μάλιστα την αδιαπραγμάτευτη θέση μας, ότι η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός, έχουν πολλά να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία, ως εκλεγμένα στελέχη σε όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, οι αιρετοί συνάδελφοί μας έλαβαν τελικά όλοι τα φύλλα πορείας για τον τόπο της εκλογικής τους περιφέρειας, προκειμένου να ασκήσουν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, μη λησμονώντας το διττό τους ρόλο και τη βασική τους αποστολή, που δεν είναι άλλα από το να υπηρετούν τον πολίτη με αρχές και αξίες, όπως επιτάσσουν το σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους.

Δυστυχώς, όμως, αυτή την σημαντική εξέλιξη, κάποιοι προσπαθούν να τη σφετεριστούν, αυτοθαυμαζόμενοι, και άλλοι να την υπονομεύσουν, εξυπηρετώντας αντιδημοκρατικά και ύποπτα σχέδια αποδόμησης τόσο του συνδικαλιστικού θεσμού όσο και αυτού του ίδιου του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

Τους γνωρίζουμε και τους καταγγέλλουμε, προειδοποιώντας ταυτόχρονα κάθε επίδοξο συκοφάντη, που παριστάνει τον εκσυγχρονιστή, ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ιερός και εμείς θα τον προστατέψουμε με κάθε τίμημα.

Για την ιστορία, το αυτονόητο, κατοχυρωμένο δικαίωμα των συναδέλφων μας να υπηρετούν στον τόπο εκλογής τους, η Ομοσπονδία μας το υπερασπίστηκε από την πρώτη στιγμή που αμφισβητήθηκε, με συνεχείς παρεμβάσεις, οι οποίες πήραν δημόσιο χαρακτήρα όταν πλέον ήταν φανερό ότι υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί αξιωματούχοι, «αμφέβαλαν» για τις υποχρεώσεις τους και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην εφαρμόζεται η νομιμότητα.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρο ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ (11 Απριλίου 2024, Αρ. Πρωτ.: 305/8/12), την απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου (24 Απριλίου 2024, Αρ. Πρωτ.: 200/2/241α), τη διαβεβαίωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ ότι έχει ξεκινήσει η ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων (26 Απριλίου 2024, Αρ. Πρωτ.: 305/8/13) και τέλος, τη  Μηνυτήρια αναφορά κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (10 Μαΐου 2024 Αρ. Πρωτ.: 305 /8/15)  που λειτούργησε καταλυτικά, δίνοντας τέλος σε μια άνευ προηγουμένου παραβίαση των αρχών και των κανόνων της χρηστής διοίκησης.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .