Σιγή ιχθύος για την επικινδυνότητα

Σιγή ιχθύος για την επικινδυνότητα

poasy

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 100/7/16

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απόπειρα δολοφονίας του συναδέλφου μας αστυνομικού κατά τη διάρκεια περιπολίας στην ακριτική περιοχή του Σουφλίου στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασυνοριακής εγκληματικότητας, έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη αλυσίδα πολλών ανησυχητικών συμβάντων και σε συνέχεια άλλων βίαιων επιθέσεων που είχαν θανατηφόρα ή τραυματική κατάληξη, αλλά και πολλών αιφνιδίων θανάτων και απωλειών από διάφορα αίτια.
Η αυταπόδεικτη επικινδυνότητα του αστυνομικού λειτουργήματος και η θεσμοθέτησή της ως τέτοιας, συναντά για άλλη μια φορά, δυστυχώς, την πλήρη αποσιώπησή της εκ μέρους της Πολιτικής και της Φυσικής Ηγεσίας και σχεδόν του συνόλου του πολιτικού κόσμου. 
Ο κίνδυνος ελλοχεύει παντού. Ορατές και αόρατες παγίδες θανάτου απειλούν τις ζωές μας. Σιγή ιχθύος, όμως... Υποκρισία και κροκοδείλια δάκρυα!
Με αφορμή και την παρ’ ολίγον αυτή νέα τραγωδία, καλούμε την πολιτεία να πράξει επιτέλους το χρέος της. Η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας δεν είναι απλώς ένα καθολικό αίτημα των αστυνομικών όλης της Χώρας. Αδιακρίτως βαθμού, θέσεως και τόπου υπηρεσίας όλες και όλοι οι συνάδελφοί μας εκπέμπουν κραυγή αγωνίας. Και ρωτούν: Γιατί παραπέμπεται διαρκώς στο μέλλον η θωράκισή τους; Τι άλλο πρέπει να δουν οι ιθύνοντες;
Η Ομοσπονδία μας από την πλευρά της βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του τραυματισθέντος συναδέλφου μας. Ευχή όλων μας η ταχεία επούλωση των τραυμάτων του και η επιστροφή στις επάλξεις του καθήκοντος. 
ΥΓ: Μήνυμα ειδικά προς την Πολιτική Ηγεσία: Πιστεύετε ότι επιτελείτε το καθήκον σας απέναντι στους αστυνομικούς;
 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .