Μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού πέραν πάσης λογικής

Μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού πέραν πάσης λογικής

poasy

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 301/1/183

 

Προς:   1)Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

             2)Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

 

Θέμα: «Μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού πέραν πάσης λογικής»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Απευθυνόμαστε προσωπικά σε εσάς, για να σας καταστήσουμε σαφή την εύλογη ανησυχία μας, αναφορικά με τις μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού χωρίς καμία προετοιμασία, όπως θα άρμοζε σε έναν Οργανισμό που σέβεται το ανθρώπινο δυναμικό και την αποστολή του.

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, δεχόμαστε από Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας καταγγελίες για μετακινήσεις συναδέλφων μας σε περιοχές που χρήζουν αστυνομικής ενίσχυσης, χωρίς όμως τον αναγκαίο σχεδιασμό. Άραγε, γνωρίζει η Ηγεσία όταν διατάσσει αποσπάσεις τις πραγματικές ανάγκες μιας περιοχής, την υπάρχουσα δύναμη και τις υπάρχουσες ελλείψεις; Ή μήπως μετακινούνται αστυνομικοί από ελλειμματική Διεύθυνση Αστυνομίας σε άλλη ελλειμματική Διεύθυνση και από Υπηρεσία σε Υπηρεσία, ορισμένες φορές και για τα ίδια καθήκοντα;

Η αλήθεια είναι ότι συνεχίζεται η ανακύκλωση του προσωπικού, με αποτέλεσμα τη διαιώνιση της αποδυνάμωσης των υπηρεσιών, αλλά και της εργασιακής αναστάτωσης και καταπόνησης των συναδέλφων μας. Το ντόμινο του υπηρεσιακού «μπάχαλου» αφήνει για άλλη μια φορά βαθύ το αποτύπωμά του στον ταλαιπωρημένο και ξεσπιτωμένο αστυνομικό, ώστε στην ουσία να μην επιτυγχάνεται ούτε η αναγκαία αποτελεσματικότητα των όποιων μετακινήσεων.

Ουδείς εναντιώνεται, βεβαίως, στην ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών, όταν υπάρχει συγκεκριμένος και συνολικός σχεδιασμός αστυνομικής δράσης, διότι έτσι όπως γίνεται σήμερα «δια της ενισχύσεως» τοπικά, ευκαιριακά και πέραν πάσης λογικής, αποδυναμώνονται άλλες περιοχές. Και μάλιστα, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η διαμονή των μετακινηθέντων αστυνομικών, ακόμα και μετά από αιτήματα τοπικών αρχόντων για περισσότερη αστυνόμευση σε τουριστικές περιοχές, όπου το πρόβλημα στέγης είναι οξύτατο και μετακυλίεται και αυτό στις πλάτες των συναδέλφων μας.

Σας καλούμε, επομένως, να σταματήσετε αυτήν την άλογη και επιζήμια τακτική της δήθεν ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών και να εξασφαλίσετε την ουσιαστική αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου αστυνομικού προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη και τον δικό μας θεσμικό ρόλο, τις αγωνίες μας, τις συμβουλές και τις τεκμηριωμένες μας προτάσεις.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .