Ίδρυση Ανοικτών Αστυνομικών Σκοπευτηρίων

Ίδρυση Ανοικτών Αστυνομικών Σκοπευτηρίων

poasy

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 604/2/1

 

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κοιν:  Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

Θέμα: «Ίδρυση Ανοικτών Αστυνομικών Σκοπευτηρίων»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Το τελευταίο διάστημα αναφέρετε διαρκώς ότι μέλημά σας είναι ο εκσυγχρονισμός της αστυνομικής εκπαίδευσης. Θέλουμε λοιπόν να σας υπενθυμίσουμε ότι το άρθρο 5 του ν. 3169 (ΦΕΚ Α΄ 189/24.7.2003) «Οπλοφορία, χρήση πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς, εκπαίδευσή τους σε αυτά και άλλες διατάξεις», που συντάχθηκε επί της δικής σας πρώτης θητείας πριν από δυο δεκαετίες στο τότε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ακόμα δεν έχει τύχει πλήρους εφαρμογής. Η πρόβλεψη για ίδρυση σκοπευτηρίου σε κάθε νομό πάντα καρκινοβατούσε.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στον «Προγραμματισμό έργου Ελληνικής Αστυνομίας έτους 2011» (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ 2ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ) αναφερόταν η υλοποίηση συγκεκριμένου προγράμματος κατασκευής ανοικτών σκοπευτηρίων σε πολλές περιοχές της χώρας, το οποίο όμως είτε δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, είτε δεν κάλυψε τις ανάγκες του αστυνομικού προσωπικού, είτε οι εγκαταστάσεις δεν αξιοποιήθηκαν γενικότερα, όπως επιβαλλόταν.

       

Κύριε Υπουργέ,

 

Επειδή, σημασία δεν έχουν μόνο οι καλές προθέσεις, αλλά εν τέλει, το αποτέλεσμα των αποφάσεων της Ηγεσίας, θα θέλαμε να γνωρίζουμε τι απέγινε ο συγκεκριμένος προγραμματισμός και το κυριότερο πώς και πότε θα ολοκληρωθεί η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των αστυνομικών στον τομέα της οπλοτεχνικής – σκοποβολής;

Σας επισυνάπτουμε σχετικό απόσπασμα από τον Προγραμματισμό που αναφέρεται στο εν θέματι αντικείμενο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .