Επιμνημόσυνη δέηση τιμής και μνήμης του Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2024

Αριθ. Πρωτ.: 602/3/47δ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του συναδέλφου μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ που δολοφονήθηκε από τρομοκράτες πριν από 15 χρόνια, στην Αθήνα, τελέστηκε σήμερα από τις Ομοσπονδίες μας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, της οικογένειάς του, καθώς και συνδικαλιστικών οργανώσεων, χοροστατούντων του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Πανασιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Αλεξίου ΚΟΥΡΤΕΣΗ και του πατέρα Χρήστου από την ενορία της Αγίας Βαρβάρας.

Ειδικότερα, παρέστησαν: Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Εμμανουήλ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη κ. Κωνσταντίνος ΜΠΑΡΚΑΣ, ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Βασίλειος ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος "ΝΙΚΗ" κ. Νικόλαος ΒΡΕΤΤΟΣ, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, κύριος Βασίλειος Λώλος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος ΜΑΛΛΙΟΣ, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., Υποστράτηγος κ. Δημήτριος ΜΠΑΚΟΛΑΣ, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διαχειριστικής Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Υποστράτηγος/Α.Ε.Α. κ. Σωτήριος ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος κ. Ιωάννης ΣΚΟΥΡΑΣ, o Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος κ. Φώτιος ΝΤΟΥΪΤΣΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος κ. Χρήστος ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος κ. Σπυρίδων ΛΑΣΚΟΣ, ο Πρόεδρος του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α., Υποστράτηγος κ. Ευάγγελος ΜΑΝΩΛΗΣ, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος κα Παναγιώτα ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗ και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Π.Σ. κ. Κωνσταντίνος ΤΣΙΓΚΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Νικόλαος ΛΑΥΡΑΝΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κ. Γεώργιος ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. Δημήτριος ΜΠΕΤΤΑΣ, ο πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της ΙΡΑ κ. Βλάσιος ΒΑΛΑΤΣΟΣ, Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών μας, εκπρόσωποι Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων μας και άλλοι.

Εκφράζοντας τα αισθήματα τιμής και μνήμης όλων μας, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, απευθύνθηκε στους επίσημους προσκεκλημένος, για να τονίσει ότι εμείς από την πλευρά μας, εδώ και 15 χρόνια, εκπληρώνουμε το καθήκον μας έναντι της οικογένειας του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, μη λησμονώντας τους πεσόντες - ήρωες αστυνομικούς του σώματος.

Όμως, η πολιτεία ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει την επικινδυνότητα του λειτουργήματός μας ούτε έχει προβεί στη λήψη ουσιαστικών μέτρων θωράκισης της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού. Επισήμανε δε με έμφαση προς την Φυσική Ηγεσία, ότι ακόμα και σήμερα αστυνομικοί διατρέχουν θανάσιμους κινδύνους, περιπολώντας με περιπολικά μόνοι είτε φυλάσσοντας ακάλυπτοι, επικίνδυνους στόχους.

Τέλος, δεν παρέλειψε να εξάρει τη στάση του κ. Κώστα Μπακογιάννη, ως του μοναδικού Δημάρχου Αθηναίων, που αποδέχθηκε το αίτημά μας και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε πράξη τη μετονομασία της οδού Λάμπρου Πορφύρα, σε οδό Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ.

Η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Γεωργίου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ που δολοφονήθηκε από κακοποιούς πριν από 11 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί στο Δίστομο, ανήμερα της επετείου, την προσεχή Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ Πέτρος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .