Αποσπάσεις Αστυνομικών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αποσπάσεις Αστυνομικών

poasy

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2024

Αρ. Πρωτ.: 301/1/191α

 

Προς: 1)Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

          2)Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

 

Κοιν.: Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

 

Θέμα: «Αποσπάσεις Αστυνομικών»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της εκφράζει προς εσάς την αγανάκτησή της για την τακτική που εφαρμόζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με τις αποσπάσεις των συνάδελφων οι οποίοι μετακινούνται παρά τη θέλησή τους προς ενίσχυση Υπηρεσιών της Αθήνας της Θεσσαλονίκης αλλά και των νησιών μας.

Όπως σας έχουμε ήδη τονίσει εγείρεται μείζον ζήτημα επαγγελματικής διαχείρισης και αξιοποίησης του αστυνομικού προσωπικού σε ακόμα μια Διεύθυνση Αστυνομίας, γεγονός που αναδεικνύεται και με τα συγκεκριμένα ερωτήματα που τίθενται προς εσάς.

Είναι φανερό ότι για την αστυνομική διοίκηση δεν αποτελούν προτεραιότητα ο σεβασμός των δικαιωμάτων του αστυνομικού αλλά ούτε και η απόδοσή του στην υπηρεσία αφού παραμένει άγνωστο με ποια κριτήρια γίνονται οι αποσπάσεις και κυρίως ποιο είναι το αποτέλεσμά τους.

Δυστυχώς οφείλουμε με τη σειρά μας να σας επισημάνουμε ότι στην αστυνομία έχει επιστρέψει ο «μπαμπούλας» της μετάθεσης, αλλάζοντας επί τα χείρω όχι μόνο το υπηρεσιακό στάτους αλλά και γενικότερα τις συνθήκες υπηρεσίας και διαβίωσης των συναδέλφων μας.

Σας καλούμε, επομένως, να αναθεωρήσετε την τακτική που ακολουθείται από την ιεραρχία με τη σύμφωνη γνώμη σας και να αποδεχθείτε τις προτάσεις μας για ουσιαστική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας με σεβασμό τόσο στον άνθρωπο αστυνομικό όσο και στο λειτούργημά του.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
    ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος          ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .