Αστυνομικός: Το παιδί για όλες τις δουλειές…

Αστυνομικός: Το παιδί για όλες τις δουλειές…

poasy

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2023

Αρ. Πρωτ.:800/7/90

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

              

Επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, η Ομοσπονδία μας δήλωσε σήμερα παρούσα στην εύλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Αχαΐας, στην 6η ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας, στην πόλη της Πάτρας, με βασικό αίτημα την εφαρμογή του Νόμου 4931/22 για τη νέα διαδικασία και τους φορείς που πρέπει να αναλαμβάνουν τις διακομιδές ασθενών, εφόσον χρήζουν υποχρεωτικής ψυχιατρικής νοσηλείας.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, μετά από επίπονες προσπάθειες και συντονισμένες δράσεις, έπεισε την πολιτεία να προβεί στις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε να δοθεί τέλος σε μια απάνθρωπη μεταχείριση των ασθενών συνανθρώπων μας, αλλά στην πράξη η εφαρμογή του νόμου παραπέμπεται στις καλένδες ιδίως μετά την ακύρωση των προβλεπομένων κονδυλίων για τη λειτουργία των αναγκαίων Κινητών Μονάδων ακούσιων διακομιδών.

Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησε πολυπληθές κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρήστο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ, ενώ οι παρεμβάσεις σε επίπεδο Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας είναι σε εξέλιξη, καθόσον η εκκρεμότητα αυτή απασχολεί το σύνολο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας, σε όλη τη χώρα.

Στη συνάντηση, ειδικότερα, που έγινε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη ΚΑΡΒΕΛΗ και με αντικείμενο τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, ο κ. Διοικητής άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις μας. Δέχθηκε δε, να χρησιμοποιείται κινητή μονάδα εφόσον τούτο απαιτείται, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου εμπράκτως να ακολουθείται πλέον η νέα διαδικασία για να μην χρειάζεται η περαιτέρω απασχόληση αστυνομικών σε αλλότρια καθήκοντα.

Η Ομοσπονδία, ως θεματοφύλακας των θεσμών, δηλώνει σταθερά την ενεργητική συμμετοχή και αγωνιστική της δράση πάντα στο πλευρό των μελών της, με γνώμονα την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας. Αρνείται δε να επιδείξει την οποιαδήποτε ανοχή ή σιωπηρή αποδοχή τυχόν δικαιολογιών εκ μέρους εκείνων που όφειλαν εγκαίρως να έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να δοθεί τέλος στην απαράδεκτη διαδικασία της εμπλοκής αστυνομικών σε καθαρά ιατρικά θέματα.

Με τον αγώνα μας, ως γνωστόν, πείσαμε το κυβερνών κόμμα και τους αρμόδιους Υπουργούς να προωθήσουν τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να υπάρξει εκσυγχρονισμός της διαδικασίας περί ακουσίων νοσηλειών και επιτέλους έμπρακτη αποδέσμευση αστυνομικών και διάθεσή τους στις πραγματικές ανάγκες αστυνόμευσης. Αυτόν τον τιτάνιο αγώνα, κάποιοι, όχι μόνο δεν έχουν σεβαστεί όπως όφειλαν, αλλά με τις πράξεις τους εγείρουν μείζονα ερωτήματα αφού ακυρώνουν το κυβερνητικό έργο και εμπαίζουν όλους όσοι προσέβλεπαν στην επίλυση ενός δίκαιου, μη συντεχνιακού αιτήματος.

Ο εξανθρωπισμός της διαδικασίας των ακούσιων νοσηλειών, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με οικονομικά και δημοσιονομικά κριτήρια, όπως έχουμε ήδη επισημάνει στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ, όταν οι συναρμόδιοι συνάδελφοί του Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας, είχαν κατανοήσει και αποδεχθεί τις προτάσεις μας, προβαίνοντας στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις και πετυχαίνοντας την πλήρη αποδοχή και ψήφισή τους από την Βουλή των Ελλήνων (Νόμος 4931/22).

Επανερχόμαστε, επομένως, και απαιτούμε άμεσα να δοθούν απαντήσεις από τους αρμοδίους Υπουργούς, όπως έχουμε ζητήσει και με σχετικό έγγραφό μας. Η ανακολουθία λόγων και έργων προφανώς και δεν μπορεί να χαρακτηρίζει την κυβερνητική θητεία.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .