Ονοματοδότηση στάσης Μετρό εις μνήμην πεσόντος στο καθήκον αστυνομικού Γεωργίου ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ

Ονοματοδότηση στάσης Μετρό εις μνήμην πεσόντος στο καθήκον αστυνομικού Γεωργίου ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ

poasy

    

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 402/11/17

 

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

           2) Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

 

Θέμα: «Ονοματοδότηση στάσης Μετρό εις μνήμην πεσόντος στο καθήκον αστυνομικού Γεωργίου ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ»

 

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

 

Η Ομοσπονδία μας, όπως γνωρίζετε, με σειρά πρωτοβουλιών της εργάζεται σταθερά για τη θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος, το οποίο δυστυχώς συχνά – πυκνά καταγράφει απώλειες συναδέλφων μας εν ώρα και ένεκα της υπηρεσίας.

Μια τέτοια τραγική απώλεια υπήρξε τη νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου 2023, στου Ρέντη και η άνανδρη δολοφονία από χούλιγκανς του αείμνηστου Αρχιφύλακα Γεωργίου ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ.

Ήδη, η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με την οικογένειά του προωθεί διάφορες δράσεις προκειμένου η μνήμη του να παραμείνει άσβεστη, κυρίως δε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο διαρκή αγώνα της πολιτείας και της κοινωνίας μας για την καταπολέμηση της βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επιθυμία της οικογένειάς του είναι να ονομασθεί η στάση του Μετρό «Ανάληψη» στη Θεσσαλονίκη, σε στάση «Ανάληψη – Αρχιφύλακα Γεωργίου ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ».

Παρακαλούμε, όπως στηρίξετε την πρόταση αυτή, που τυγχάνει και της δικής μας υποστήριξης, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος όσον αφορά τη στάση της πολιτείας συνολικά έναντι των αστυνομικών θυμάτων – πεσόντων στο βωμό του καθήκοντος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .