Συνθήκες διαβίωσης Δοκίμων Αστυφυλάκων

Συνθήκες διαβίωσης Δοκίμων Αστυφυλάκων

poasy

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 314/8/17

 

Προς :   Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

Κοιν.:   1) Διευθυντή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΖΑΧΑΡΗ

             2) Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο ΑΓΙΑΣΟΦΙΤΗ

 

Θέμα:   «Συνθήκες διαβίωσης Δοκίμων Αστυφυλάκων»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Διαρκούσης της πρακτικής εκπαίδευσης των Δοκίμων Αστυφυλάκων και σε συνέχεια άλλων παρεμβάσεών μας, επανερχόμαστε στο ζήτημα της διασφάλισης των συνθηκών εκπαίδευσης και διαμονής των συναδέλφων μας στους τόπους που έχουν διαταχθεί να υπηρετήσουν, καθόσον γίναμε ξανά αποδέκτες παραπόνων.

Ειδικότερα, μας καταγγέλθηκε ότι μετακινήθηκαν σε νησί των Κυκλάδων Δόκιμοι Αστυφύλακες χωρίς η Υπηρεσία να έχει μεριμνήσει για την αξιοπρεπή τους διαμονή. Μετά από το εύλογο ενδιαφέρον μας και την επικοινωνία που ακολούθησε με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, έχουν δοθεί αναγκαίες διαβεβαιώσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ωστόσο,  ως Ομοσπονδία, οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι η διοίκηση δεν πρέπει να ενεργεί εκ του προχείρου και να μην μετακινεί κανέναν, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για Δόκιμο ή όχι, αστυνομικό, όταν μάλιστα δεν έχει εξασφαλιστεί εκ των προτέρων ούτε η προστασία των εργασιακών του δικαιωμάτων ούτε η τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας. Κυρίως δε, να μην υποκύπτει σε ενδεχόμενες πιέσεις τρίτων αναφορικά με τον υπηρεσιακό σχεδιασμό  και τη διάθεση του αστυνομικού προσωπικού σε τοπικό επίπεδο.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .